Spakenburgse Diva's, hedendaagse kunst en erfgoed

Spakenburgse Diva’s, trouw aan hun kleding en tradities, in relatie tot hedendaagse kunst en erfgoed. Daarover gaat het fotoboek ‘Corrie & Joseph’, gemaakt door kunstenaarsduo Inge van Run en Hans Lemmerman. Een selectie van foto's is van 19 november tot 10 december te zien in de hal van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. 

In 2000 namen Corrie, Hendrikje en Wijmpje Koelewijn, dragers van de Spakenburgse dracht, de uitnodiging aan om in de wereld te stappen van de kunst, architectuur en vormgeving. Er volgden vele en diverse projecten waarbij 'De Spakenburgse Diva's' een prominente rol speelden. Hiermee tonen deze erfgoed-vertegenwoordigsters hun identiteit in relatie tot hedendaagse kunst en architectuur. Voor het boek 'Corrie & Joseph' is ook de kunstfilosofie van de Duitse kunstenaar Joseph Beuys (1921-1986) essentieel.                              

Vrouw met klederdracht voor modern gebouw in Amersfoort

Het Wilde Oog

Kunstenaarsduo Hans Lemmerman en Inge van Run vormen samen Het Wilde Oog. Zij zijn al jarenlang gefascineerd door vrouwen in klederdracht. Behalve met Spakenburg is ook samenwerking tot stand gekomen met vrouwen uit Urk, Staphorst, Scheveningen en Arnemuiden.

Tentoonstelling

De tentoonstelling werd op 18 november geopend en is tot 10 december te bezoeken, tijdens kantooruren, in de hal van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 in Amersfoort.