CollectieCentrum Nederland bereikt hoogste punt

De bouw van het CollectieCentrum Nederland in Amersfoort-Vathorst beleefde op 25 april een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt werd bereikt.

Na een dankwoord aan alle bouwers door Bart van Eijk (directeur van Visser & Smit Bouw) en Taco Dibbits  (directeur van het Rijksmuseum), vond de officiële handeling plaats: het hijsen van de vlag naar het hoogste punt op 24 meter.

Bouw van het CollectieCentrum Nederland in Amersfoort Vathorst bereikt op 25 april 2019 het hoogste punt. Op de foto de feestelijke bouwhandeling hierbij.

Het CC NL is het gezamenlijk collectiecentrum van museum Paleis het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Vanaf eind 2020 zal het gebouw onderdak bieden aan de 675.000 objecten van deze instellingen die niet permanent tentoongesteld worden.