10 juni Kennisdag Collecties en Connecties

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie RCE, Smallepad 5, Amersfoort

De jaarlijkse Kennisdag is een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en bij te praten over actuele collectievraagstukken. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert deze Kennisdag samen met erfgoed- en museumpartners.

Tijdens de workshops focussen we onder meer op vormen van herkomstonderzoek, verbinden van collectiedata, samenwerking met de veiligheidsregio’s en het gebruik van de handreiking collectie-interviews. Ook kunt u aansluiten bij een rondleiding in CollectieCentrum Nederland of een kijkje nemen op de Kennismarkt, waar u onder andere het Rijkserfgoedlaboratorium en het Museumnetwerk Collectie & Informatie kunt vinden.

Aanmelden

Om zoveel mogelijk instellingen de kans te geven aan de Kennisdag deel te nemen is er een maximum van 2 aanmeldingen per instelling. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. U ontvangt een bevestiging per mail.

Programma

Het programma bestaat uit drie rondes met verschillende sessies. Bekijk onder 'Workshops' de uitgebreide beschrijvingen.

Tijd Onderwerp
9.30 Inloop en ontvangst met koffie en thee
Inschrijven voor de workshops
10.00 Welkomstwoord door Susan Lammers, algemeen directeur RCE
10.30 Eerste ronde workshops
12.00 Lunch
13.00 Tweede ronde workshops
14.30 Pauze
14.45 Derde ronde workshops
16.30 Netwerkborrel

Aanmelden voor de workshops kan op de dag zelf. Alle workshops worden tweemaal gegeven om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om mee te doen. 

Workshops

De informatie over de workshops wordt de komende tijd verder aangevuld.