02 August Internationaal netwerkevenement Urban Heritage Strategies

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Zet in mijn agenda

Voertaal van dit evenement is Engels

Op 2 augustus organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een internationaal netwerkevenement in het kader van de training Urban Heritage Strategies (UHS) over historische steden als Nijmegen en vier belangrijke opgaven: klimaatadaptatie, stedelijke verdichting, sociale woningbouw en herbestemming.

Dit evenement is voor professionals uit het Nederlandse en buitenlandse erfgoedveld en het ruimtelijk domein. Deelnemers van de UHS-training - 20 professionals uit partnerlanden van het Internationaal Cultuurbeleid - delen op dit evenement graag hun ervaringen met Nederlandse collega’s. Tegelijk kunt u kennismaken met internationale experts en organisaties of speelt u Serious Game Water&Heritage. Het netwerkevenement wordt geopend met een speech van David Dodman, directeur van Institute for Housing and Urban Development Studies (Erasmus Universiteit), en Coordinating Lead Author in de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Daarnaast gaan we met lezingen en discussies verder in op de vier hierboven genoemde thema's.

Omdat dit een internationaal evenement is, is de voertaal Engels. Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op onze Engelse webpagina.