12 juni Kennisdag Collecties en Connecties

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, Amersfoort

De jaarlijkse Kennisdag is een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en live bij te praten over actuele collectie­vraagstukken. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert deze dag vol workshops, case studies en presentaties in samenwerking met de Museumvereniging.

De Kennisdag heeft in 2023 het thema ‘Collecties in beweging’. De verschillende deelsessies gaan in op collecties die fysiek in beweging zijn door overdrachten, teruggaves of bruiklenen én op de veranderingen in het denken over collecties waar deze bewegingen uit voortkomen. Denk aan collecties uit een koloniale context, co-waarderen, migratie-erfgoed, herkomstonderzoek en verduurzaming. Partners uit de museale- en erfgoedsector delen onderzoek, bevindingen en gaan het gesprek aan. Onderaan deze pagina vindt u beschrijvingen van alle deelsessies.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dat kan tot 5 juni. U ontvangt een bevestiging per mail. Let op: om zoveel mogelijk instellingen de kans te geven zich aan te melden, mogen zich per instelling maximaal twee personen aanmelden. 

Programma

Het programma bestaat uit vijf rondes met verschillende sessies. Bekijk onder 'Deelsessies' de uitgebreide beschrijvingen. 

Tijd Onderwerp
9.30 Inloop en ontvangst
10.00 Welkom en opening
10.30 Ronde 1: keuze uit deelsessies
11.30 Ronde 2: keuze uit deelsessies
12.15 Lunch
13.15 Ronde 3: keuze uit deelsessies
14.15 Ronde 4: keuze uit deelsessies
15.15 Ronde 5: keuze uit deelsessies
16.00 Slotwoord 
16.30 Netwerkborrel

Deelnemers ontvangen na aanmelding een e-mail waarin ze hun voorkeuren voor deelsessies kunnen doorgeven. Dit is geen garantie voor deelname aan een bepaald programmaonderdeel, want het aantal plekken per sessie is beperkt. Heeft u zich voor een reeds volgeboekte sessie ingeschreven, dan zoeken wij een passend alternatief.

Deelsessies