09 juni Symposium Doornroosje: Ordelijk vergeten

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Grote Kerk, Markt 63, Vlaardingen

Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers bedacht een vernieuwende methode voor het behoud van museumcollecties: verzegel de collectie zorgvuldig en bewaar deze als een tijdscapsule, zodat een toekomstige generatie de kans krijgt deze te (her)waarderen. Dit zogenaamde Doornroosje-scenario biedt talloze mogelijkheden, maar zeker ook uitdagingen: wat bewaren we? Wat heeft nu waarde? Wat zal die over 30 jaar zijn? Daarover gaat het symposium Doornroosje: Ordelijk vergeten op 9 juni in de Grote Kerk in Vlaardingen. 

De experimentele Doornroosje-aanpak is bedacht door cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers, en wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Meer informatie over het programma vindt u op de website van Erfgoedhuis Zuid-Holland. U kunt zich daar ook aanmelden.