29 maart RCE Live Q&A-webinar - Duurzaam binnenklimaat voor erfgoedinstellingen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

De omgang met het binnenklimaat is voor veel musea lastig. Wat zijn belangrijke waarden? Hoe meet je die? Wat doet de installatie? Kan het duurzamer? Zijn er alternatieven voor het veilig opslaan en tonen van onze kwetsbare objecten? Welke risico’s lopen de voorwerpen eigenlijk? Allemaal vragen die voor velen niet of nauwelijks te beantwoorden zijn.

Nu live kijken.

Meeting-ID: 879 2351 0924
Wachtwoord: 150614
 

Met dit webinar wil de RCE u in de gelegenheid stellen om uw vragen aan ons te stellen. Marc Stappers, bouwfysicus, en Bart Ankersmit, onderzoeker, zullen met een presentatie ingaan op veel voorkomende problemen en oplossingen. Daarna is er ruimte voor aanvullende vragen. We hopen dat u met onze adviezen enkele stappen kunt zetten in een betere omgang met uw binnenklimaat.

Vragen voor deze sessie kunt u alvast e-mailen naar duurzaamheid@cultureelerfgoed.nl.

Bart Ankersmit (RCE) is als senior onderzoeker bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het uitdragen van kennis over het museale binnenklimaat en collectie risicomanagement.

Marc Stappers (RCE) is als specialist Bouwfysica werkzaam op de afdeling Monumenten en Collecties bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hij adviseert o.a. over het klimatiseren van deze gebouwen in relatie tot de instandhouding van gebouw, interieur en collectie.

Organisatie

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert deze online bijeenkomst samen met de ErfgoedAcademie op woensdag 29 maart van 10:00 – 11:30 uur (online). Het webinar draagt de titel: Duurzaam binnenklimaat voor erfgoedinstellingen.