30 mei Bruikleendag voor kleine en lokale musea

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie CollectieCentrum Nederland (CC NL), Verbindingsweg 1, 3826 PC Amersfoort

Toegang is alleen mogelijk met aanmelding.

De RCE organiseert een Bruikleendag voor kleine en lokale musea. De Rijkscollectie RCE bestaat uit ruim 120.000 kunstobjecten. Een derde deel hiervan bevindt zich in bruikleen bij musea en niet-museale organisaties. De overige werken in depot zijn beschikbaar voor tentoonstellingen. De rijke verwervingsgeschiedenis van de collectie biedt bij uitstek de mogelijkheid om specifieke verhalen van kleine regionale musea aan te vullen.

Tijdens de Bruikleendag op 30 mei komt de bruikleenprocedure aan bod; van kennismaking tot plaatsing op zaal. We ronden de middag af met een rondleiding door het CollectieCentrum Nederland (CC NL) en een netwerkborrel.

Wie kan zich aanmelden?

Directeuren, conservatoren en tentoonstellingsmakers van kleine en lokale musea zijn van harte welkom op de Bruikleendag. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar Adinda van Wely.