25 maart GLAS2022

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Auditorium Rijksmuseum Amsterdam

Vanuit verschillende disciplines kijken we tijdens dit symposium allemaal naar hetzelfde materiaal: glas. Van archeologie tot design, en van glasblazer tot natuurkundige. Een dag vol inspirerende lezingen, discussies én een bezoek aan de collectie van het Rijksmuseum.

Op vrijdag 25 maart staat de hele dag in het teken van glas. De volgende onderwerpen komen aan bod: 18de-eeuwse vriendschapsglazen, de natuurkundige samenstelling van glas, glasziekte in het Rijksmuseum, de blauwe kralen van Sint Eustatius, de glasontwerpen van Frank Lloyd Wright, schertsglazen, tegels van Hildo Krop, scherven van Maria Tesselschade, herkomstonderzoek naar archeologische vondsten, de toekomst van glas in Nederland, en de portretglazen van Betje Wolff en Aagje Deken.

Het programma en meer informatie is te vinden op de website van het Rijksmuseum

Organisatie

Het symposium is georganiseerd door de Glasgenoten: Museum Boijmans Van Beuningen, Allard Pierson, Nationaal Glasmuseum, Marc Barreda, De Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas (Vormen uit Vuur), Kunstmuseum Den Haag, Atelier van Beemen, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Rijksmuseum.

GLAS2022 wordt georganiseerd in het kader van het UN International Year Of Glass 2022.