07 december RCE ‘Live Q&A-webinar’ voor kerkgebouwen: Verduurzaming van kerkgebouwen én nu energie besparen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie online

Zet in mijn agenda

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert in samenwerking met de Erfgoedacademie op woensdag 7 december van 10:00 – 11:30 uur (online) een ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: Verduurzaming van kerkgebouwen én nu energie besparen. 
 

Met dit webinar voor kerkgebouwen reageert de RCE op de zorgen die op verschillende manieren bij de Rijksdienst binnenkomen over hoe eigenaren en beheerders de komende winterperiode doorkomen dan wel hun exploitatie rond moeten krijgen. De RCE kan de oorzaak van de problemen helaas niet wegnemen. Wel kan de RCE kennis en ervaring inzetten om te helpen om het energieverbruik tijdelijk én structureel te verlagen. Tijdens het webinar voor kerkgebouwen staan drie specialisten klaar om alle vragen die er leven te beantwoorden.

Marc Stappers (RCE) is als specialist Bouwfysica werkzaam op de afdeling Monumenten en Collecties bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daar houdt hij zich bezig met na-isolatie, duurzaamheid, binnenklimaat van met name musea, kerken en militair erfgoed.

Arthur van Wijk (‘kerk verantwoord verwarmen’) houdt zich al sinds ruim 30 jaar bezig met installaties. Van het bereken en ontwerpen naar het adviseren en begeleiden van projecten. Zijn ervaring is het ontwerpen van installaties voor met name bijzondere en monumentale gebouwen. Hierbij valt te denken aan kerken, musea, theaters maar ook scholen en zwembaden.

Erik Winkel is directeur van Flentrop Orgelbouw. In die hoedanigheid heeft hij wereldwijd ervaring met orgels in de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden. 

Vragen voor deze sessie kunt u alvast e-mailen naar duurzaamheid@cultureelerfgoed.nl 
Het webinar Verduurzaming van kerkgebouwen én nu energie besparen is een samenwerking van het programma Duurzaamheid en het Programma Toekomst Religieus Erfgoed.