18 november RCE ‘Live Q&A-webinar’ voor musea - Energie besparen: effecten op gebouw en collectie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie online

Zet in mijn agenda

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert in samenwerking met de Erfgoedacademie op vrijdag 18 november van 10:00 – 11:30 uur (online) een ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: Energie besparen: effecten op gebouw en collectie. 

Zoom 
Meeting ID: 819 0393 1732
Passcode: 178224
 

Met dit webinar voor musea reageert de RCE op de zorgen die op verschillende manieren bij de Rijksdienst binnenkomen over hoe eigenaren en beheerders de komende winterperiode doorkomen dan wel hun exploitatie rond moeten krijgen. De RCE kan de oorzaak van de problemen helaas niet wegnemen. Wel kan de RCE kennis en ervaring inzetten om te helpen om het energieverbruik tijdelijk en structureel te verlagen. Tijdens het webinar voor musea staan twee specialisten klaar om alle vragen die er leven te beantwoorden.

Bart Ankersmit (RCE) is als senior onderzoeker bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het uitdragen van kennis over het museale binnenklimaat en collectie risicomanagement.

Paul Steskens (Peutz) is specialist in bouwfysica en hygrothermische prestaties van gebouwen. Hij houdt zich bezig met advisering met betrekking tot thermische isolatie, luchtdichtheid, verwarming, koeling, ventilatie en airconditioning van energie-efficiënte gebouwen.

Vragen voor deze sessie kunt u alvast e-mailen naar duurzaamheid@cultureelerfgoed.nl