24 August Internationaal netwerkevenement over historische havensteden en wateropgaven

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Zet in mijn agenda

Op 24 augustus organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een internationaal netwerkevenement in het kader van de training Urban Heritage Strategies (UHS) over de historische havensteden Casablanca, Alexandrië, Istanbul en Amsterdam en wateropgaven.

Dit evenement is voor professionals uit het Nederlandse en buitenlandse erfgoed- en watermanagementveld. Deelnemers van de UHS-training -  professionals uit Marokko, Egypte en Turkije  - delen op dit evenement graag hun ervaringen met Nederlandse collega’s. In een reeks van uiteenlopende workshop-sessies komen buitenlandse en Nederlandse voorbeelden aan bod van waterstaatsgeschiedenis, erfgoedbescherming tegen waterdreiging, adaptatie van erfgoed op veranderende watercondities en integrale planning. Tegelijk kunt u kennismaken met internationale experts en organisaties of speelt u het Serious Game Water&Heritage.

Omdat dit een internationaal evenement is, is de voertaal Engels. Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op onze Engelse webpagina.