13 juni Kennisdag Collecties en Connecties

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar weer te ontmoeten en live bij te praten over actuele collectievraagstukken. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Museumvereniging organiseren deze Kennisdag vol workshops, case studies en presentaties.

Het programma belicht verschillende thema’s en ontwikkelingen, op het gebied van behoud en beheer (o.a. veiligheidszorg, depots, collectieplan, collectieregistratie, kunst in openbare ruimte), afstoten en verwerven (o.a. herziening LAMO, collectiewaardering, ethiek), bruiklenen (o.a. bruiklenen uit de Rijkscollectie RCE, bruikleenverkeer), beladen erfgoed (cultuurgoederen Tweede Wereldoorlog, restitutie, slavernijverleden en koloniaal erfgoed in de collectie, herkomstonderzoek) en digitaal erfgoed (o.a. digitale transformatie en het focusmodel). 

Een gevarieerde update in vijf rondes met deelsessies, en de mogelijkheid om CollectieCentrum Nederland (CC NL) te bezoeken.

Aanmelden

De bijeenkomst is volgeboekt. 

Heeft u zich al eerder aangemeld? Dan heeft u een bevestiging per mail ontvangen over uw wijze van deelname. U kiest op de dag zelf aan welke deelsessies u deel wilt nemen.

Programma

Het blokkenschema en de uitgebreide beschrijving van de deelsessies tijdens de Kennisdag zijn inmiddels beschikbaar als pdf.

Tijd Onderwerp
9.00 Inloop en ontvangst
10.00 Welkom en opening door Susan Lammers, directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
10.30 Ronde 1: keuze uit 5 deelsessies, of ochtendexcursie naar CC NL
11.30 Ronde 2: keuze uit 5 deelsessies
12.15 Lunch
13.15 Ronde 3: keuze uit 5 deelsessies, of middagexcursie naar CC NL
14.15 Ronde 4: keuze uit 5 deelsessies
15.15 Ronde 5: keuze uit 5 deelsessies
16.00 Slotwoord door Vera Carasso, directeur Museumvereniging
16.30 Netwerkborrel