04 februari Post65 - Uitkomsten erfgoedpeiling

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Bent u – als erfgoedprofessional of geïnteresseerde - nieuwsgierig naar de uitkomsten van de erfgoedpeiling Post65? Dan nodigen wij u van harte uit voor een digitale bijeenkomst.

  • Op vrijdag 4 februari 10:30 presenteert Terra Nova de uitkomsten van de erfgoedpeiling Post 65. Er is ook ruimte voor discussie. De sessie duurt ongeveer een uur.
  • In de dagen daarna kunt u in een online omgeving aangeven welke gebouwen en plekken u passend vindt bij de top 5 van typerende ontwikkelingen.
  • Op 11 februari is een tweede bijeenkomst, dan bespreken we de input.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt online plaats, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Aanmelden kan via de knop hieronder.

Via de e-mail bevestiging ontvangt u een link naar de online bijeenkomst.

1965-1990

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed werkt aan het uitbreiden van de kennis over de gebouwde omgeving uit de periode 1965-1990, ook wel Post65 genoemd. We werken hierin samen met onder andere gemeenten, lokale en landelijke erfgoedorganisaties, maar verkennen ook hoe het algemeen publiek naar deze periode kijkt. Hiervoor organiseerden we een fotowedstrijd en voerde onderzoeksbureau Terra Nova een online erfgoedpeiling Post65 uit onder burgers 18 – 80 jaar. Kernvraag is welke ontwikkelingen men kenmerkend vindt voor de periode 1965-1990 en welke specifieke gebouwen, plekken of objecten men daarbij voor ogen heeft.

Uw input zal komend jaar bijdragen aan de selectie van een beperkt aantal gebouwen, objecten en/of plekken uit de jaren 1965-1990 die in aanmerking komen voor plaatsing op de rijksmonumentenlijst.