01 september Mini-symposium 'Conservation and Restoration of an Exhibition'

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie SPUI 25

Mini-symposium naar aanleiding van de restauratie, conservering en presentatie van het kunstproject ‘Grenzeloze Inhoud’. Een gesprek over de samenwerking tussen RCE, UvA en Museum Het Schip. Studenten van de opleiding Conservation and Restoration of Cultural Heritage (specialisatie Contemporary Art) delen hun ervaringen en gaan in gesprek met kunstenaars die aan het project meewerkten.

Houdt de agenda van SPUI25 in de gaten voor meer informatie over het mini-symposium.

Over 'Grenzeloze inhoud'

Het bijzondere kunstproject ‘Grenzeloze Inhoud’ werd in 1983 geïnitieerd door de Nederlandse Kunststichting (NKS). Ontwerper John den Besten ontwierp twaalf transparante koffers, waarna kunstenaars door het hele land werden opgeroepen ideeën te ontwikkelen om de koffers te vullen. Uit 100 inzendingen werden twaalf kunstenaars gekozen: Klaus Peter Boegel, Boudewijn Corstiaensen, Michael Gibbs, Theo van de Goor, Heinz Georg Holtappels, Ronald in ‘t Hout, Ko de Jonge, Wijo Koek, Bob Lens, Johan Oskam, Flavio Pons and Roel QoQo.

De koffers maken deel uit van de Rijkscollectie RCE. In augustus 2019 zijn de twaalf koffers voor educatieve doeleinden overgebracht naar het Ateliergebouw in Amsterdam. Eerstejaars masterstudenten van de opleiding Conservation and Restoration of Cultural Heritage (specialisatie Contemporary Art) van de Universiteit van Amsterdam hebben de koffers en de inhoud geconserveerd en gerestaureerd als onderdeel van hun eerstejaarsprogramma. 

Van 19 maart t/m 3 oktober 2021 is 'Grenzeloze Inhoud' te zien in Museum Het Schip. Daarna zijn de koffers beschikbaar voor andere exposities.