12 november Nalatenschappen voor kunstenaars en ontwerpers

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Beeldend kunstenaars en ontwerpers zijn van harte uitgenodigd om verder na te denken over nalatenschappen. Het Mondriaan Fonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseren deze bijeenkomst 5 jaar na de publicatie, het symposium en de tentoonstelling 'Archief voor de toekomst'.

Er is in Nederland sprake van groeiende aandacht voor nalatenschappen van beeldend kunstenaars en ontwerpers. Ook in de omringende landen zijn vergelijkbare ontwikkelingen te zien. In 2014 realiseerde bkkc (nu Kunstloc Brabant) een omvangrijk project met de titel ‘Archief voor de toekomst’. Voor het eerst werden kunstenaars bevraagd over hun ideeën over het toekomstige lot van hun werk en archief. Dit resulteerde in een omvangrijke e-publicatie, een symposium en tentoonstelling.

Het Mondriaan Fonds en de RCE nodigen nu, 5 jaar later, landelijk een brede groep kunstenaars en ontwerpers uit om over dit onderwerp gezamenlijk verder van gedachten te wisselen. Wat is voor jou als kunstenaar of ontwerper van belang? Waar raken jouw individuele vragen en keuzes aan het behoud van toekomstig cultureel erfgoed?

Programma

Het programma is gevarieerd en interactief en bestaat uit het uitwisselen van informatie, vragen stellen, bevraagd worden en inspiratie opdoen. Voor een lunch en borrel na afloop wordt gezorgd.

Praktische informatie en aanmelden

Tijdstip: 11.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 10.30 uur)
Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Kosten: gratis
Aanmelden: stuur een email aan: aglaya@miriamwindhausen.nl

Programma: Miriam Windhausen en Marlies Leupen (moderator).
Coördinatie: Aglaya Tomasi