07 november Nationaal Monumentencongres

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Lebuinuskerk, Het Grote Kerkhof 38, 7411 KV Deventer

Het thema van het Monumentencongres 2019 is 'Recht uit het hart: vrijjwilligers en vakmanschap.'

Dankzij het vrijwilligers- en vakmanschap blijft monumentenland letterlijk en figuurlijk overeind staan. Hartstochtelijk zetten vrijwilligers en vakmensen zich in voor wat vaak voelt als hún monument. Maar hoe zorgen we er samen voor dat zij dit zo vakkundig mogelijk doen? En hoe verbinden wij hen aan ons cultureel erfgoed, nu en in de toekomst?

Keynote speaker Lucas Meijs, hoogleraar 'Strategic Philanthropy' aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, gaat in op de veranderingen van vrijwilligerswerk. Hoe ziet het vrijwilligerswerk van de toekomst eruit? Tijdens de diverse interactieve deelsessies gaan de bezoekers op verschillende monumentale locaties in Deventer zelf aan de slag met het thema.

Kijk op www.monumentencongres.nl voor een overzicht van de deelsessies en het reserveren van tickets.

Monumententalent

Tijdens het congres maken we het Monumententalent 2019 bekend.

Voor wie?

Het Monumentencongres is voor alle partijen die actief zijn op het gebied van erfgoedzorg en de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed in hun landschappelijke of stedelijke context.

Organisatie

De organisatie van het Monumentencongres is in handen van Nederland Monumentenland.