16 september International Conference on Digital Preservation

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Eye Filmmuseum Amsterdam

iPres is de jaarlijkse, toonaangevende conferentie op het gebied van digitale duurzaamheid. Ieder jaar op een ander continent en in een ander land. Dit jaar heeft Nederland de eer om de 16e editie te organiseren.

300 tot 400 erfgoedprofessionals uit verschillende sectoren, onderzoekers, studenten en softwareleveranciers komen in het Eye Filmmuseum in Amsterdam bij elkaar om te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de duurzame toegang tot digitale informatie. Van strategie tot implementatie, van lokale tot internationale initiatieven, van hele specifieke technische ontwikkelingen tot een wereldwijde uitdaging.

Programma

Het iPres 2019 programma omvat workshops, tutorials, papers, panels, hackathons, demonstraties van systemen en tools en rondleidingen aan diverse Nederlandse kennisinstituten op het gebied van cultureel erfgoed. Dit jaar is het centrale thema van de conferentie Eye on the Horizon.

Organisatie

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is de organisator van deze internationale conferentie over digitale duurzaamheid.

Aanmelden

Aanmelden kan via de Engelstalige website van het congres.