Op zoek naar Faro. Een persoonlijke ontdekkingstocht naar de betekenis van een Europees verdrag

Blogs Alma Hoekstra, de Erfgoedstem

Nederland staat aan de vooravond van de ondertekening van het Verdrag van Faro. Dit verdrag van de Raad van Europa uit 2005 draagt de intrigerende titel ‘de waarde van cultureel erfgoed voor de samenleving’. Maar wat is precies de gedachte achter het verdrag? Wat betekent het concreet in de praktijk? Alma Hoekstra, een 24-jarige liefhebster van alles wat oud is, ging op zoek naar antwoorden. Onbevangen en nieuwsgierig sloeg zij voor haar onbekende paden in en bevroeg tal van interessante projecten en personen die ze onderweg tegen kwam. Deze publicatie is een bundeling van de blogs die ze schreef over haar zoektocht.

Ook beschikbaar in het Engels.

Colofon

Programma Faro
Auteur: Alma Hoekstra, De Erfgoedstem
Fotografie: Jasper van Doeselaar

© Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort 2021