Experimentele woningbouw in Nederland 1968-1980. 64 gerealiseerde woonbeloften

De publicatie toont alle experimentele projecten die tussen 1968 en 1980 zijn gerealiseerd, verspreid over heel Nederland. Experimenten die ook nu een bron van inspiratie kunnen zijn voor de hedendaagse woningbouwopgave.

Deze publicatie is aan te schaffen via Nai010 uitgevers.

Het programma Experimentele Woningbouw zorgde vanaf 1968 voor vernieuwing in de volkshuisvesting en de stadsvernieuwing in reactie op de naoorlogse grootschalige en monotone woonwijken. In Nederland staan 10.000 woningen met het predicaat ‘experimenteel’ als resultaat dit unieke woningbouwprogramma. Architecten, stedenbouwkundigen en hun opdrachtgevers droegen experimenten aan op het gebied van woning, woonvorm en woonomgeving. Sommige bekend, zoals de Kasbah in Hengelo en de Kubuswoningen in Helmond, maar ook onbekende parels, zoals De Bergen in Capelle aan den IJssel of de Wandelstraat in Woerden.

Colofon

Redactie: Marcel Barzilay, Ruben Ferwerda, Anita Blom
ISBN 978-94-6208-534-3
Nai010 Uitgevers / december 2019