Reinventing Souls of Heritage Buildings

Publiek-private samenwerking is een strategie om historische binnensteden een nieuwe impuls te geven. De ervaring die hiermee in Nederland is opgedaan wordt gedeeld met partners in Indonesië.

Instandhouding erfgoed

In deze Engelstalige publicatie wordt verslag gedaan van een werkbezoek in september 2016 van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Stadsherstel Amsterdam aan Jakarta. Stadsherstel is een vennootschap met een maatschappelijk doel: het redden van gebouwen die van historisch belang zijn. Al sinds 2012 wordt door de Rijksdienst en Stadsherstel met Indonesische partners gesproken over de rol die een publiek-private samenwerking (PPS) kan spelen bij de instandhouding van gebouwd erfgoed. Deze bijeenkomst is dan ook een vervolg op eerdere werkbezoeken in Jakarta en Amsterdam. Een eerdere bijeenkomst vond plaats in 2014. Hiervan wordt verslag gedaan in de Engelstalige publicatie Public Interest, Private Initiative.

Deze publicatie is alleen in het Engels beschikbaar.

Colofon

Tekst: Angeline Basuki, Dré van Marrewijk, Emmy Schouten, Casper Wienia, Hasti Tarekat
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Stadsherstel Amsterdam, PT. Pembangunan Kota Tua Jakarta-Jakarta Old Town Revitalization Consortium (PT. PKTJ-JOTRC), Heritage Hands On, 2016