Andere links naar nuttige artikelen

Op internet is er veel informatie te vinden over monumenten en het verduurzamen ervan. Hieronder een greep daaruit. Heel veel is overigens te vinden op monumenten.nl.

De 5 meest gestelde vragen over het verlagen van de energierekening van uw monument

Eigenaren van monumenten lopen tegen veel vragen aan. Bijvoorbeeld over hoe ze hun energierekening kunnen verlagen, zonder de monumentale waarden van hun pand aan te tasten. Felix Kusters van Stichting ERM (stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg) gaat in op de 5 meest gestelde vragen over het verlagen van de energierekening.

Over het verduurzamen van glas in uw monument

Als u wilt verduurzamen of uw monument comfortabeler wilt maken, dan denkt u vanzelf ook na over het glas. Monumenteigenaren vinden het lastig zicht te krijgen op wat nu wel en niet mag en vooral: waarom dat dan zo is. Huub van de Ven van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en zelfstandig adviseur Martijn Haitink merken dat ook in hun werk. Ze gaan op een aantal kwesties in.

Top 3 Veelgestelde vragen over het isoleren van monumenten

Als eigenaar van een monument sta je voor een aantal ingewikkelde vraagstukken, wanneer je wilt verduurzamen. Martijn Haitink van Dijkoraad over de drie meest gestelde vragen over isoleren. Martijn is adviseur duurzaam erfgoed. Hij ondersteunt eigenaren bij het toekomstbestendig maken en houden van erfgoed.