18 februari Praktijkwerkplaats - Burger ontmoet overheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Op 21 januari en 18 februari bieden Erfgoed.nu en Bureau op het Plein in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) de online praktijkwerkplaats ‘Burger ontmoet overheid’ aan. In deze interactieve bijeenkomst staat het gesprek over de verschillen tussen de systeemwereld en leefwereld centraal. De leefwereld is de wereld waarin de burger en de professional elkaar ontmoeten, het hier en nu. Die wereld botst nog wel eens met de systeemwereld, met zijn regels en procedures.

Aan de hand van een online voorstelling van Crux creaties wordt op verrassende wijze het gesprek gestart. Het zorgt voor herkenbare situaties voor zowel burgers als ambtenaren die zich inzetten voor erfgoed in de samenleving. Door het gesprek over de kloof tussen beide werelden kunnen we gezamenlijk ontdekken welke manieren er zijn om de communicatie beter te laten verlopen. Het helpt deelnemers aan ideeën, suggesties, methoden om de samenwerking tussen burger en overheid op te zoeken.

Deelname en aanmelden

Per sessie zijn er 20 plekken beschikbaar en deelname is gratis. Voor de opzet van de bijeenkomst is het van belang dat er een goede vertegenwoordiging aanwezig is van zowel mensen die betrokken zijn bij burgerinitiatieven vanuit de overheid als vanuit de samenleving. Indien nodig zal de organisatie daarom een selectie maken.

Inmiddels is aanmelden niet meer mogelijk.